Tuesday, 5 December 2006

I wish I was there...

courtesy of vueltaa

amaran : jangan baca, mengandungi bahasa yang memuakkan dan akan membuatkan anda menyesal kerana membazirkan masa selama 10 minit.

aku : woi
mila : sapa nie?
aku : aku la, ko di mana nie?
mila : me di camp dream n team, apa ko buat ? menggigil kesejukan?
aku : u dapat email yg me hantar? kenapa x balas?
mila : tiada pon, lama sdh me d kem ni dari mgg lalu lagi.
aku : so, camanala d rumah?
mila : maiga oredi mau siap. ada instructor ni tlg daddy, nama dia david.
aku : owh, so best...
mila :but, ada masalah ckit bcoz oredi banyak duit habis beli kayu. tgg disember guest banyak, baru dapat buat lesen utk maiga.
aku : owh, so kesian... then sapa la jaga opis?
mila : mmm... c ke ze yang, dia jadi akauntan n driver olso, so banyak kerja... and lilit oredi balik pilipin... januari dia dtg balik semporna baru kerja betul-betul.
aku : yoyan n kengkeng camana la?
mila : kengkeng x p kk, dia belajar d semporna only. and then dorang hari-hari p maiga.
aku : apa dorang buat sana? mesti kawan dorang pon ikut kan.
mila : ya, coz dorang buat awareness week di sana, pasal jaga kebersihan pulau. so kawan2 yoyan banyak tolong. so kesian tu org kampung, x dapat terima pulau dorang oredi kena explore.
aku : owh, x lama dorang dapat terima hakikat la tue....
mila : ya, hopefully la, rumah x ubah-ubah jugak. masih macam dulu, x siap-siap.
aku : sampai bila-bila pon x siap jugak tue.
mila : hahhahahha... ya
aku : so next year camana? u dtg sini.
mila : ya, the trip comfirm oredi, but org2 dia x tau lagi sapa.
aku : u dtg la, me so mau jumpa u, so rindu oredi.
mila : me pon mau dtg jugak. wei, me mau berak nie...
aku : ok.... nanti u balik rumah u hantar la gambar mabul n maiga yang latest dgn me....

dan selsema aku tiba-tiba hilang, sakit kepala dan demam jugak. thanz rafiz 4 d megi and gud luck to myself 4 matlab test tomorrow.
~~ calling home really is the best medicine~~

3 comments:

Bukunota said...

< quote >amaran : jangan baca, mengandungi bahasa yang memuakkan dan akan membuatkan anda menyesal kerana membazirkan masa selama 10 minit. < /quote >

oit, 10 minit? mengeja ke mengatur huruf?

zrq said...

hehhee.... mana la tau kan

BooK said...

zeq:
kadang-kadang. mendengar nasihat orang. memang bagus.