Saturday, 2 December 2006

Lepas Dragon Ball

dulu. semporna.

dulu. masa sekolah menengah, sabtu dan ahad , TV 2 jam 9.30 pagi, semua orang depan tv.

dulu. jumpa kawan mesti lepas dragon ball. kedai depan atau cc belakang.

dulu. lepak-lepak di cc belakang, depan milimewa, tangga bangunan maybank, bangunan hazrim.

dulu. lepak di rumah kawan. batu dua. bugaya. kampung perigi.

dulu. makan tengah hari di pasar.

dulu. mandi laut di tampe-tampe. duduk-duduk di tampe-tampe.

sekarang, aku rindu suasana itu.

sekarang, adik aku pun sama.

tapi, bukan lepas dragon ball. handphone kan ada, bila-bila masa boleh buat janji.

bukan di cc belakang, tapi di game spot.

bukan makan di pasar, tapi kfc.

tapi masih lagi lepak di tampe-tampe dan depan milimewa.

baru setengah dekad. terlalu banyak berubah.

tiga tahun lagi?

5 comments:

crimsonskye said...

Tampe2 tu apa zeq?

Have fun on the backpacking trip.

zeq said...

hahhaha

masi ada ka burger tue?

tgg post aku pasal backpackers trip kami

Bukunota said...

masa ada dragon ball, aku dah tak sesuai utk kartun dah

BooK said...

tiga tahun lagi mungkin ada kereta terbang di malaya. mungkin.

tapi. tida tahun lagi. mungkin pak lah masih lagi pm. mungkin.

zeq said...

buku nota : komik x mengira usia

book : semuanya mungkin