Friday, 22 June 2007

Aspuri (bahagian sebelas - jadual)

0430
bangun dan kemas katil
masih x sedar dunia

0500
mandi dan sembahyang subuh kejutkan kawan
masih berguling-guling di katil

0530
kejutkan lagi roommate yang masih berguling-guling. bersiap ke sekolah dan menjalankan tugasan di jadual bertugas.
bangun dan mandi dan sembahyang

0600
sarapan
bersiap dan melakukan tugas seadanya.

0625
perhimpunan pagi
perhimpunan pagi (kadang-kadang berbaris di belakang sebab lambat dan akan didenda)

1315
makan tengah hari
makan tengah hari

1345
solat zohor, mengangakat kain dari jemuran(ampaian), melipat baju
tidur

1415
bersiap ke prep
berguling-guling di katil

1430
prep dan membuat nota
bersembunyi di belakang katil/dalam locker/di tandas

1445
masih tekun membuat nota
balik ke katil, sambung tidur

1600
balik prep
pura-pura baru balik dari prep

1605
menseterika dan sembahyang asar
berebut paip air d kolah atau tandas

1615
gotong royong
gotong royong sambil risau paip air dirampas orang

1700
mandi dan menyuci baju
mandi dan menyuci baju dan bersembang

1745
makan malam
sedang dalam barisan untuk menseterika tudung prep (kadang-kadang masih belum siap mandai dan menyuci baju)

1815
surau
tengah tunggu kawan bersiap ke surau sambil bersembang

1830
surau
surau

1900
mendengar tazkirah
tidur

2000
berbaris ke prep malam, mendengar pengumuman pengawas
berborak

2015
prep malam
masa untuk menengok-nengok abang angkat atau boifren

2045
belajar
membalas surat cinta (kadang-kadang dating di lorong-lorong)

2230
bergegas balik asrama untuk mengiron
balik asrama sambil mencop tempat mensterika selepas kawan rajin

2315
habis menseterika bersedia untuk tidur
menserika sambil bersembang dan minum milo makan maggi bersama kawan-kawan

0000
ZzzZZzzz
bla bla bla

3 comments:

WaWa said...

aku rasa aku dlm golongan warna hijau. cuma, erm.. pukul 8.45pm tu aku belajar (warna merah) sebab semua surat-surat cinta aku buang saja. tak dilayan. hahaa..

1 said...

aku rasa mcm ijau tu life aku time mood nk buat jahat dtg. tapi serius lah mcm tentatif program posting ni. tc.

crimsonskye said...

"bersembunyi di belakang katil/dalam locker/di tandas"

Dulu aku weary sungguh la bila kena buat spot check every freaking day... lagi2 tu bila mmg selalu jumpa la org dalam locker, tandas, katil di bawah timbunan selimut dan kain baju yg baru angkat dari ampaian. Tapi bila ingat2 skrg ni aku senyum ja... haha.