Wednesday, 1 August 2007

21 Things I Want In A Lover

aku di tagged oleh wawa. memandangkan memang sedang tiada idea, maka aku pun berkongsilah dengan semua 21 benda yang aku mahu ada pada kekasih aku.

  1. he must be approved by my parents.
  2. mampu menyediakan sekurang-kurangnya RM20,000 untuk majlis perkahwinan kami.
  3. everytime he points out my weight problems, I must not be offended.
  4. rela menetap di semporna apabila aku minta.
  5. aku tidak bercadang untuk mempunyai anak. dia pun mestilah mempunyai plan yang sama dengan aku. having kids after 5 years married will be considered.
  6. tidak terlalu tua.
  7. tidak terlalu muda.
  8. excellent on bed.
  9. mampu bersabar dengan sikap pemalas aku untuk mengemas rumah.
  10. kalau dia membantu mengemas sangat dialu-alukan.
  11. he must understand i'll put my siblings and carrier first before him.
  12. someone who love to travel.
  13. someone who can afford to travel.
  14. Italian or italian look. spanish/malay/borneo/phillipines look will be considered.
  15. someone who can understand i love to flirt when i went to new places.
  16. someone who love to read.
  17. someone who can enjoy movie, bukan hanya action movie yang konon-konon macho. tapi dia juga mestilah suka menonton movie lawak/cinta/seram.
  18. someone who will watch series with me.
  19. easy to reach by phone or internet.
  20. someone who will be there whenever i need him.
  21. but if he needs me, i don't necessarilly be there for him.

hahaha. aku rasa sebab ni la aku boyfriendless dan tidak pernah bercinta terlalu lama dengan seseorang. kalau lama pun on off.

aku tagged osyim dan bibah lepas ni.

7 comments:

WaWa said...

woaa.. haha.. ok.. aku hanya boleh ketawa.. dan kagum.. :p

Farahz said...

kahkahkah.. excellent on bed.. mcm lain je bunyik.

rafshan said...

ehem. i ll try my best to fit all ur requests. heheh

eh tagged tu apa?

eh, aku dah berhijrah blog

http://www.pelangi-hitam.blogspot.com/

sampulnak said...

wawa : apa yg mau dikagumkan? aku rasa macam aku queen control jak pas aku baca semua ni. huhuhu

farahz : hai farahz. penting ba tu.

rafshan : peringatan, excellent on bed tu pl penting.

1 said...

wah 21 ciri tu dan penuh kejujuran pulak tu ciri2 nya. kah kah. pasti ada tu menunggu masa nk jumpa. eh lupa cakap pasal satu gambar kt post bawah, babi tu cute lah.

k time to gi jumaat. take care

WaWa said...

hoho. mmg penoh kejujuran ciri2 ko ni. sbb tu aku kagum. :p

okeh2, tapi apsl ciri ke 21 ko mcm agk selfish aje? hurmm.. sian la die.. hahaha..

crimsonskye said...

Zeq sorry la aku baru terperasan ko tag aku. :p

Aku rasa macam tak ada preference, sebab bagi aku semua ciri2 yang aku nak tu rasanya memang kena ada kat siapa2 punya bakal pasangan hidup pun... hehe.

Tapi kalau dia merokok, terus out kot. :D