Wednesday, 24 October 2007

bukan hari biasa

hari selasa aku selalunya sangat sibuk. kelas dari 10 pagi sampai 8 malam. tapi selasa ini, selasa yang seronok.

walaupon terlepas bas dan lewat 20 minit. tapi farid kamil duduk betul-betul di hadapan aku

semasa 'lunch break' hajare dan aku secara spontan teringin untuk makan malam di wagamama. restoran jepun yang sedang hangat di bath.

kamilah datang dan mencadangkan kami ponteng untuk menghilangkan tuesday blues, tetapi akhirnya kamilah setuju mengikuti kuliah matematik kami. bermain tulis-tulis nota dengan sangat rancak. dan dapat memperkenalkan dia dengan 'freak-freak' yang kami selalu ceritakan.

dan selepas itu, aku menghadiri kuliah kimia dia. sangat menarik berbanding kami, kerana pensyarah mereka bercakap dengan pelajar bukan papan hitam.


aku menempah teksi dari universiti ke wagamama. tetapi yang sampai ialah limosin. untung kan kami.


terima kasih kamilah, hajare, fatin, ayu. andrew dan shazleen. untuk hari selasa yang bukan biasa ini.

4 comments:

w a n t w o b u c k l e m y s h o e said...

wow jelesi melanda. japanese food kelihatan amat sedap. eh gambar farid kamil takde ke. zeq sorok eh untuk tatapan diri sendiri. hehe

azisham said...

aku mgjr je kt semporna...smk tagasan

WaWa said...

aku teringin nak jumpa farid kamil yg ko cakap tu. haha.

sampulnak said...

wan : kalau nak gambar farid, tegur kt YM. nnt aku share. hahha.

azisham : o00o0.. aku sangka mengaajar d abdullah.

wawa : aku pon jarang jumpa dia. nasib la kalau jumpa.