Saturday, 8 March 2008

ikan yang aku goreng tidak sama macam di rumah

mungkin sebab spesis ikan yang lain,
mungkin sebab mingak masak yang lain,
mungkin sebab asam jawa yang lain.

dan sesunguuhnya aku kecewa,
bukan saja ikan yang lain.

kawan pun lain.
bahasa pun lain.
cahaya matahari pun lain.
keutamaan hidup pun sudah berubah.

3 comments:

Precious said...

:) kalau kita di malaysia pun yung, lain juga rasanya tu dari rumah. :) hang on there!

rafshan said...

OMGWASTS
(oh my gosh we are so the same) :P

aku paham zeq, aku kat indon yg kita dok asyik kata serumpun tp dorang tak nak ngaku ni pun, dah bezaa sgt makanan dia, tak da samanya pun.

sbnarnya point ko yg kat bwh tu kan?

lagi2 soal kawan.. hurm, mmg antara perkara yg baut aku rasa sunyi la kat sini...

bahasa lagi lah, bahasa Tanah Melayu nak kena adapt, bahasa indon plak, dan len2 lah.


cet, jadi tempat aku mencurahkan isi hati plak :P

one sandwich short of a picnic said...

mingak tu for minyak kan kan. huhu.

sori aku suke tanya. aku mentafsir posting ni sbg luahan jiwa, dan aku rasa dpt faham. kot.

hope zeq tak lost focus dgn keutamaan yg paling utama, keutamaan yg lain2 tu takpe, if elok layankan je.