Thursday, 8 May 2008

at least... he brings us together

Sejak Mac, aku diganggu oleh seorang bekas rakan sekelas yang mengalami masalah mental. Sehingga ke tahap dia mahu aku membunuh diri dan terseksa sebelum mati.

Sudut positif daripada semua masalah ini, dia sebenarnya memberikan aku/kami alasan untuk menghubungi rakan-rakan sekelas aku di SMSL. Aku mengaku, aku telah terpadam semua nombor telefon mereka, malah apabila mereka tidak halimunan di Yahoo Messenger, tidak pernah aku terfikir untuk tegur. Semuanya kerana tiada topik perbualan.

Si pesakit mental itu sekurang-kurangnya menghubungkan kami kembali. Seronok pula bertukar-tukar maklumat mengenai hidup masing-masing sekarang.

Setiap kejadian pasti ada hikmahnya.

p/s : kepada warga Bath, korang rasa leh tak aku isi migitating circumtances sebab benda ni? hahaha....

3 comments:

rafshan said...

hik zeq. ya bah. lol

ei zeq, aku pindah blog laig :P

jgn malas2 k, sila2 lah link kan ke blog ko

http://www.tekidingbubus.blogspot.com/

hik

syida said...

zeq, dia sent msg lagi hr nih. Ckp dia xfaham apa yg sy ckp menjela2.Pastu dia ckp "aku cintakan kau". Sy rasa dia ada bipolar syndromme la.

Tp btul kata zeq.Dia bring all of us together.Nasib korg ada smlm.Kalo tak bengkak lg mata sy.Knapala sensitif sgt? Tgk korg rileks je kena warning,kutuk,threat,sume ok.

Sempat plak Pah amik kesempatan bocor kan rahsia sy kat conference smlm. Tp good thing is: now zeq tau, zeq comment,zeq accept, zeq xjudge. So I'm happy. :)

Wish you are too. Good luck with ur coming exam!

one sandwich short of a picnic said...

ini bukti perkara buruk ada iktibarnya jua. biar lah org lain yg mental, jgn kita.