Tuesday, 11 September 2007

bath narrow boat

Dulu aku sangka, orang hanya tinggal di dalam bot itu untuk bercuti. hari ini, aku tahu ada orang yang tinggal di situ sebagai rumah tetap. Malah mereka merancang membesarkan anak di situ juga.

perbualan kami mengenai cara hidup menyedarkan aku, betapa seronoknya menjadi orang yang tidak takut mempunyai hidup yang tidak dirancang. bukan macam aku. aku telah diprogram untuk seumur hidup.

6 comments:

azisham said...

sabar n hadapi dgn tabah :)

Wawa said...

aku pun jenis manusia terprogram, diprogram, memprogram.

takut mengikut arus.

mungkin life will be much more interesting jika aku lebih spontaneous.

:)

1 said...

memang sah zeq rindu kampung. pantang tgk boathouse terus bermelankolia. hehe. takpe mmg sape2 pun akan jadi mcm tu di kalau di tempat zeq.

template tu dpt from here:
http://www.finalsense.com/services/blog_templates/index.htm

tp be careful la if nk cuba2. better jgn save dulu. preview2 saja.

Precious said...

Yung, selamat berpuasa. ;)

sankai said...

kalu di tempat org, tengok sesuatu yang kecik pun akan wat kita teringat kat kg halaman....

aku sudah muak hidup di tempat org...hidup merantau..hidup sendiri..

sampulnak said...

azisham : hi azisham

wawa : aku rasa diprogram dan memprogram ini memang kebiasaan orang asia.

1 : hahha... memang pon! nnt akan usha2 link 1 bagi, skrg agak bz. tq.

precious : balik semenanjung ka sudah?

sankai : betul2. tapi kan, kalau kau tidak keluar dari kampung sendiri. u will never notice what so amazing about tempat sendiri. be strong for both of us.